Поділитись:

Наукові установи в Україні оцінюватимуть по-новому

П'ятниця, 11 січня 2019, 09:32

Цьогоріч в Україні розпочнеться оцінювання наукових установ за новими правилами.

У МОНі наголошують, що оцінювання проводитимуть незалежні експерти на основі єдиних, прозорих критеріїв, з урахуванням специфіки кожного закладу, – пише Освіта.ua. 

Планується, що від результатів оцінювання залежатиме рівень державної підтримки наукової установи.

За словами заступника міністра освіти і науки Максима Стріхи, протягом останніх двох років МОН разом із науковою спільнотою провели серйозну підготовчу роботу, щоб із 2019-го розпочалась передбачена законом атестація наукових установ за новими правилами.

«Урядом було прийнято Порядок атестації, в який заклали дві найважливіші речі. Перше – оцінювати результати діяльності установ будуть не міністерства та президії академій наук, у підпорядкуванні яких перебувають ці установи, а незалежні експерти. Причому оцінюватимуть на основі прозорих і зрозумілих кількісних показників. Так ми мінімізуємо конфлікт інтересів. Друге – створено основу для того, щоб державна підтримка установи напряму залежала від ефективності її роботи: кращі отримуватимуть більше, а неефективні мають бути реорганізовані чи ліквідовані», – зазначив заступник міністра освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти самостійно формуватиме бюджети шкіл та вишів

Надрукувати
мітки:
коментарів