Поділитись:

Новинка від Gostі: хочеш фото на території – плати (оновлено)

П'ятниця, 11 січня 2019, 15:20

Лучанці за фотосесію в комплексі Gosti довелося доплатити одну тисячу гривень.

Про прикрий інцидент Олена Сингаєвич написала на своїй сторінці у Facebook. 

Дівчина святкувала у закладі день народження. 

"Забронювали столик на чотирьох осіб, все приготували, як замовляли. Ну і вирішила зробити собі і подругам подарунок: запросила знайомого фотографа, щоб зробив декілька знімків. І тут – СЮРПРИЗ. До мене підходить адміністратор і повідомляє: якщо ви робите в закладі фото на професійний фотоапарат, то треба закладу заплатити 1 000 грн. М’яко кажучи, я була здивована", – написала Олена Сингаєвич. 

Тоюто якщо ви гість закладу і робите фото на телефон – не платите. Однак якщо вас знімає професійний фотографі, доведеться заплатити. 

Дівчина зауважила, що було б зрозуміло, коли просять плату за фотосесію на території закладу, наприклад, як за оренду фотостудії. Однак нерозумно вимагати гроші за фотографії у тих, хто там відпочиває. 

Згодом Олена повідомила, що заклад вибачився за зіпсований вечір. 

"Сервіс-менеджер закладу Gosti зателефонував з вибаченнями. Живу зустріч запланували після 15 січня, оскільки зараз перебуваю за межами України. Все-таки разом ми багато що можемо змінити і, думаю, в кращий бік", – написала вона.

Юрист Олександр Бондар пояснив ІА "Конкурент", що інформація про здійснення оплати за фотофіксацію в закладі / на прибудинковій території повинна бути повідомлена споживачу (краще письмово). І це не "фотосесія".

"Однак говорити і коментувати цю подію можна тільки при наявності фіскального чеку (з відповідними реквізитами) роздрукованому РРО. Фото такого "рахунку" можна підробити", – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Gosti" запрошує в гості: у мережі з'явилось відео

Надрукувати
мітки:
коментарів