Поділитись:

За харчування у школах і дитсадках Луцька сільським дітям доведеться платити більше

П'ятниця, 11 січня 2019, 17:40
За харчування у школах і дитсадках Луцька сільським дітям доведеться платити більше

Дітям із сіл тепер доведеться платити більше за харчування у луцьких школах і садочках. 

З 1 січня 2019 року з міського бюджету компенсовують частину вартості обідів у навчальних закладах лише за луцьких дітей. Такі рішення ухвалили на виконавчому комітеті Луцької міської ради 7 листопада і 6 грудня 2011 року, – інформує Перший. 

«Витрати на харчування у садочках для усіх однакові. Для дітей до трьох років – 25 гривень на день, від трьох до семи – 30 гривень. Але для батьків, які прописані в Луцьку або є платниками податків тут, з міського бюджету компенсовується 40 %, тобто вони платять за харчування 60 % від вартості, а решта – 100 %», – пояснила очільниця міського управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

При цьому рішення виконкому передбачає, що територіальні громади можуть укладати договір з Луцькою міською радою і платити 40% від вартості харчування дітей у ДНЗ з бюджету. Тоді батькам з сіл потрібно буде сплачувати 60 % – так само, як і батькам з міста.

Таке ж правило з 1 січня діє і в міських школах.

У луцьких навчальних закладах тепер просять приносити будинкові книги або підтвердити, що батьки сплачують податки в обласному центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким школярам продовжили канікули

Надрукувати
мітки:
коментарів