Поділитись:

Гриценка висунули в президенти

Субота, 12 січня 2019, 02:27
Гриценка висунули в президенти

Група політичних партій спільно висунула лідера політичної партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка кандидатом в президенти.

Про це повідомляє BBC NEWS Україна.

Відповідне рішення прийняли на "Форумі демократичних сил", на якому були представники "Громадянської позиції", ряду дрібніших партій ("Хвиля", "Рідна країна"), а також громадських об'єднань у Києві 11 січня 2019 року. Водночас, формально він буде кандидатом саме від партії "Громадянська позиція".

Серед громадських організацій, які підтримали Гриценка - об'єднання переселенців та учасників АТО.

"Попереду важкий іспит. Не хочу бути чорним пророком. Але в найближчі десятиліття відбудуться не лише економічні війни, а й війни за ресурси. І Україна має вистояти", - заявив Гриценко під час свого висування.

Він пообіцяв, що як кандидат не "нестиме кота в мішку", а оголосить всіх, хто у випадку його перемоги будуть керувати СБУ, Генпрокуратурою, МЗС, Міноборони та займуть інші посади.

"І це не будуть мої куми", - додав лідер "Громадянської позиції".

Гриценко запевнив, що у нього немає жодних зобов'язань перед якимись спонсорами.

"Офіційно заявляю, мені достатньо одного президентського терміну, щоб виконати обіцянки", - сказав він.

На заході були присутні чинні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Віктор Чумак, який є керівником виборчого штабу Гриценка, екс-депутат Єгор Фірсов, який також приєднався до команди Гриценка.

"Країні потрібен зараз воїн, політик, стратег. І таким воїном є Гриценко", - заявив Чумак.

Мустафа Найєм же закликав Анатолія Гриценка, Андрія Садового (уже зареєстрований кандидатом у президенти) і Святослава Вакарчука "домовитися про об'єднання навколо одного кандидата".

Крім того, на з'їзді були політики Микола Томенко, Микола Катеринчук, Володимир Огризко, Тарас Стецьків, громадський активіст Віталій Шабунін і екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Тепер Гриценко має подати документи до Центральної виборчої комісії для офіційної реєстрації кандидатом. Почати цей процес він планує вже у суботу.

Партії можуть висувати кандидатів до 3 лютого, а останній день реєстрації - 8 лютого 2019 року.

Застава для охочих позмагатись за крісло президента України складатиме 2,5 мільйона гривень.

Проводити агітацію можна одразу після реєстрації.

Перший тур голосування відбудеться 31 березня, а якщо жоден кандидат не набере понад 50% голосів, то другий тур має пройти 21 квітня.

Інавгурація новообраного президента України має відбутись не пізніше 3 червня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Устилузі дозволили агітувати в заборонених міцях

Надрукувати
мітки:
коментарів