Поділитись:

"Згода на секс – просто, як чай": що таке сексуальне насильство (відео)

Субота, 12 січня 2019, 19:30

Просте поняття «згода на секс» викликало безліч побоювань про масові надумані звинувачення у насильстві. Бурхливі дискусії у соцмережах та панічні заголовки у деяких ЗМІ продемонстрували, як на перший погляд прості істини викликають дуже багато запитань у суспільстві. Найгірше, що подібні непорозуміння між партнерами і можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема насильства в сім’ї.

Про це в мережі Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Щоби запобігти непорозумінню та насильству в сім'ї, стверджує Уляна Супрун, необхідно відкрито говорити на тему сексу та дуже чітко розуміти одне одного, коли йдеться про будь-які дії щодо нашого тіла.

Навколо змін до Кримінального кодексу буквально за один день виникло багато міфів. Що означає згода на секс та чому важливе розширення понять «сексуальне насильство» і «зґвалтування».

У матеріалі The Village Україна пояснюється, що відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж якщо особа була в безпорадному стані.

Важливо, що тепер насильники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви.

Оновлення ж поняття «зґвалтування» полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов’язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи. 

Щодо важливості згоди на секс – вже класичним є приклад з чаєм у відео, яке переклали на українську. Ви ж не подумаєте примусити пити чай людину, яка його не хоче?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпарина для педофілів: розбіжність у доповненнях до Кримінального кодексу, - юристи

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
27 вересня 2023
01 травня 2023
02 березня 2023
11 грудня 2022
25 листопада 2022
27 липня 2022
09 липня 2022
08:30
30 березня 2022
24 грудня 2021
11:28