Поділитись:

Вибух пекарні у центрі Парижа: 3 загиблих, близько 50 поранених

Неділя, 13 січня 2019, 02:38

На вулиці Тревізе у центрі Парижа (Франція) у суботу, 12 січня, о 9 ранку вибухнула пекарня.

Про це йдеться в сюжеті ТСН  

Охоплений вогнем будинок, укриті уламками та розбитим склом вулиці і десятки потерпілих – ось перші кадри з місця вибуху в середмісті Парижа. Невелика пекарня знищена, від приміщення на першому поверсі залишилися тільки опори, що тримають решту будівлі.

Сили розриву вистачило, щоби потрощити кілька сусідніх будинків і вибити шибки в радіусі ста метрів. У поліції заспокоюють городян, що це не теракт, а причина побутова – витік газу.

"О пів на дев'яту ранку наші пожежники були мобілізовані на витік газу. Під час їхньої операції стався великий вибух. Двоє пожежників загинули", – розповів міністр внутрішніх справ Франції Кристоф Кастанер

Кількість поранених сягає півсотні, щонайменше десятеро потерпілих у тяжкому стані. Незначних травм дістав і громадянин України, що живе в будинку навпроти пекарні. Його стан у МЗС назвали задовільним. Як усе було, журналістам розповідає співробітник готелю, розташованого навпроти пекарні – він каже, що пожежників зі спецтехнікою помітив із самого ранку, але ті спокійно працювали, тож чоловік і собі став до роботи. "Десь за годину я почув вибух, а потім відчув тиск, було багато чорного диму і скла, у мене був час опуститися, накритись і захистити голову. На мене падало багато речей, я панікував. На щастя, я добре знаю свій готель, тож, розгледівши вихід, я побіг", – розповів Педро Гонсалвес.

Власниця пекарні розповідає, що коли все сталося, заклад іще був зачинений, тож людей у ньому не було. Жінка каже, що гадки не має, що сталося, адже в її пекарні печі були електричними, газ використовувався тільки для опалення. Нині квартал, де сталося лихо, перекрито, на місці й досі працюють надзвичайні служби. Мешканців зруйнованих будинків обіцяє прихистити міська влада. "Ми негайно відкрили притулок у мерії Парижа, і незабаром ухвалимо рішення щодо термінового надання житла", – пообіцяв міністр Кастанер. Тим часом прокуратура міста розпочала розслідування, щоби з'ясувати всі обставини трагедії. Точну причину вибуху мають установити експерти з поліції.

Як повідомлялося, серед поранених внаслідок вибуху у центрі Парижа є українець, його життя у безпеці. Загальна ж статистика трагедії така: троє загиблих, півсотні травмованих. Рвонуло зранку в пекарні неподалік Монмартру. Вибух був настільки потужним, що в сусідніх будинках повилітали шибки, а поліція була змушена перекрити цілий квартал у популярному в туристів середмісті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові сталася пожежа на різдвяному ярмарку: є постраждалі (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів