Поділитись:

На Волині селяни не пустили до храму єпископа УПЦ (МП) Нафанаїла

Неділя, 13 січня 2019, 12:15
На Волині селяни не пустили до храму єпископа УПЦ (МП) Нафанаїла

У селі Красноволя Маневицького району селяни не пустили до храму єпископа Луцького і Волинського УПЦ (МП) Нафанаїла. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Маневицької РДА Андрій Линдюк. 

"Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України, приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась!" - написав Линдюк.

"Шаную усі конфесії, які є на території району. І буду в межах Законів України всім забезпечувати додержання прав і свобод. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати!" - йдеться в дописі голови Маневицької РДА.

Речник Волинськоє єпархії Української православної церкви (так званого Московського патріархату) Олег Точинський підтвердив "Конкуренту", що вказана подія мала місце. 

"Там були не парафіяни громади УПЦ, а прихильники ПЦУ. Наших віруючих, своїх односельців, вони до храму також не пустили", - зазначив Олег Точинський в коментарі.

За його словами, в селі залишається близько 50 прихильників УПЦ, які стабільно відвідують храм. 

"Ми вже подали заяву у поліцію, яка прибула на місце подій. Тепер, думаю, будемо проводити юридичний аналіз події, що сталась", - зазначив речник.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів