Поділитись:

Луцьк недоотримує автомобілі для сімейних лікарів через "так звану владу міста", - Алла Надточій

Неділя, 13 січня 2019, 17:10
Луцьк недоотримує автомобілі для сімейних лікарів через «так звану владу міста», - Алла Надточій

Луцьк недоотримує автомобілі для сімейних лікарів через незрозумілу позицію міської влади. Про це пише депутатка Луцької міськради Алла Надточій на своїй сторінці у Фейсбук.

Подаємо її допис без змін:

"Шановні лучани, друзі та колеги, я вирішила започаткувати нову для себе форму спілкування з вами. 

Працюючи уже понад 3 роки депутатом Луцької міської ради, я зрозуміла, що депутат - це слуга громади, який зобов’язаний відстоювати інтереси своїх виборців та регулярно доносити свою позицію з актуальних для міста питань. Але після захоплення влади у Луцьку проукропівською більшістю, це стає робити все тяжче. Тимчасове керівництво міста всіляко блокує будь-які конструктивні пропозиції та ініціативи опозиційних депутатів.

Для того, щоб мати постійну комунікацію з вами та висвітлювати іншу точку зору про те, що відбувається у нашому місті, я буду регулярно вести блог під назвою «Суб’єктивні підсумки тижня з Аллою Надточій». Я намагатимусь щонеділі підбивати підсумки тих подій, що відбулись у Луцьку впродовж тижня, оцінюватиму діяльність органів влади, посадовців та політиків, і таким чином акцентуватиму увагу на головному для нас - лучан. Сподіваюсь на ваші конструктивні коментарі, запитання та пропозиції.

Перша декада січня 2019 року була насичена різноманітними святковими заходами та цікавими подіями. Головною і безперечно історичною подією є підписання та отримання Томосу для новоствореної Православної церкви України. 

Вітаю усіх православних українців з цим грандіозним і заслуженим здобутком! Миру та Божого благословення Україні та всьому українському народові у 2019 році!

Звичайно, окрім подій загальнонаціонального масштабу, варто розглянути такі, що безпосередньо розгорталися у нашому місті. Хочу показати своє бачення щодо них і зробити аналіз, чому саме так відбувається.

Перша подія, на яку хотілось би звернути вашу увагу - це отримання автомобілів медичними закладами області. У рамках субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей» Волинська область придбала 23 автомобілі марки «Peugeot 301» для покращення роботи лікарів загальної практики-сімейних лікарів. 

Так, це перша велика партія автомобілів за останні десять років, яка буде слугувати для реалізації медичної реформи. Ми маємо зрозуміти, що зміни в охороні здоров’я реальні. Автомобілі для сімейних лікарів - це в першу чергу заслуга субпроекту Світового банку. Ця кількість звичайно повністю не покриває потребу області і не задовольняє потреби поліклінік нашого міста. Адже Луцьк отримав лише одне авто при населенні 216,5 тис, тоді як місто Ковель при населенні 63 тисячі отримав 3 авто, чи приміром Камінь-Каширський 2 авто при населені 12 тисяч. Також інші райони: хто по два, а хто по одному. 

Я неприємно здивована: чому на обласний центр з населенням більше 216 тисяч лише одне авто?! Це проблема в першу чергу планування роботи або її відсутності в Луцькій міській раді, адже кошти на співфінансування субпроекту Світового банку то передбачались, то ні. От і маємо результат: обласне керівництво не сприймає так званої «влади» Луцька. Як наслідок, місто недоотримує автомобілів для сімейних лікарів. Це черговий приклад того, що потрібно працювати системно і бути в партнерських відносинах з обома гілками обласної влади. 

Другою, не менш актуальною і важливою подією початку січня стала спроба реваншу політичних сил «УКРОП» та «Батьківщина». Після того, як вони зазнали фіаско на виборах депутатів в Гіркополонківській ОТГ, депутат Луцькради Андрій Козюра вирішив реалізувати свої сумнівні схеми захоплення влади в Гіркополонківській ОТГ. Саме він намагався керувати процесом, щоб депутати ради самовільно продовжували засідання та приймали певні рішення, незважаючи на те, що голова громади оголосила перерву у сесійному засіданні. 

Що «УКРОП», що «Батьківщина» вкотре показує свавілля у досягненні своїх меркантильних цілей з захоплення влади і призначенні своїх керованих людей на потрібні для них посади. Це свідчить також про те, що ці політичні сили тепер прагнуть взяти під контроль бюджетні потоки та земельні питання в ОТГ на межі з Луцьком. 

Важливою подією у нашому місті мав стати запланований на 11 січня візит Президента України Петра Порошенка. Була сформована програма, але з невідомих причин цей приїзд перенесли орієнтовно на 15 січня. Маю надію, що незважаючи на дрібні провокації зі сторони окремих осіб, громада матиме змогу зустрітися і поспілкуватися про нагальне з гарантом. Адже одним з головних пунктів у програмі перебування президента на Волині – це участь у подячному молебні за отримання Томосу.

Початок першого місяця нового року став досить насиченим. Зважаючи на прийдешні вибори президента та до парламенту, можна очікувати, що і увесь 2019 рік буде інформаційно щедрим та багатим на важливі події. А я й на далі ділитимусь з вами своїми роздумами та виділятиму найважливіші моменти з життя нашого міста".

Нагадаємо, що 3 січня 2019 року для волинських амбулаторій було передано 23 автівки Peugeot, закуплених в рамках реалізації Субпроекту позики Світового Банку з «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів