Поділитись:

В Адміністрації Президента відреагували на недопуск священиків до церков

Вівторок, 15 січня 2019, 12:32

У випадку, якщо парафіяни не підтримують позицію священика, який не хоче переходити до Православної церкви України (ПЦУ), то йому треба підшукати собі нову громаду.

Про це заявив керівник головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Юрій Рубан в ефірі одного з телеканалів, – пишуть Українські національні новини. 

"Якщо виникає конфлікт такого роду між священиком і громадою, і громада не підтримує священика, то тоді священику краще пошукати собі іншу громаду. Значить, він не зумів знайти і слова віри, і слова навчання, які би повели за ним громаду. Якщо священик не розуміє, що громада хоче української церкви, а він їй товче і далі мантри про те, що без Кирила ми не обійдемося, то, звичайно, що такий результат абсолютно очікуваний", – зазначив він.

Із його слів, переважна більшість православних в Україні хоче мати помісну церкву в Україні. Раніше парафіян зупиняв психологічний фактор невизнання української церкви Київського патріархату, тепер, коли церква отримала Томос, парафіяни будуть переходити до ПЦУ.

При цьому він додав, що часові рамки переходу будуть різні для кожної парафії.

Нагадаємо: 13 січня прихильники ПЦУ не пустили до храму керуючого Волинською єпархією Української православної церкви єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Громада завершила перехід до нової Православної церкви України, однак без настоятеля Свято-Михайлівського храму Андрія Геналюка.  Волинська єпархія УПЦ (МП) заявила про невідкладну юридичну реакцію у відповідь на дії тих, хто організував згадані події.

Також у Берестечку 14 січня відбулися збори парафії, учасники яких одноголосно підтримали перехід Святотроїцького собору у Православну церкву України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від ваших "материнських" обіймів ми тут задихаємось", - волинський священнослужитель про Константинополь

Надрукувати
мітки:
коментарів