Поділитись:

З початку року на кір захворіли більше 200 волинян

Вівторок, 15 січня 2019, 17:45
З початку року на кір захворіли більше 200 волинян

З початку року Волинська область знаходиться на 9 місці за показниками захворюваності на кір на 100 тисяч населення після Чернівецької,  Рівненської, Львівської, Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

З початку року на Волині зареєстровано понад 200 випадків коруінтенсивний показник – 9,4 на 100 тисяч населення, що перевищує середньодержавний (у 2018 році – 2391 випадок).  Уражено 16 адміністративних територій із 18 (89 %), у Володимир-Волинському, Шацькому та Старовижівському районах захворювань кором у 2019 році не реєструвалось.

Ситуація зі спалахом кору в області має тенденцію до збільшення кількості випадків. За останній тиждень кількість захворілих збільшилась на 9 % і становить 98 проти 90 попереднього тижня.

Захворюваність кором з початку 2019 року в розрізі районів:

З початку року на кір захворіли більше 200 волинян

Спостерігається збільшення захворюваності серед дорослого  населення – 39 % від загальної кількості хворих за останній тиждень. Серед дітей найураженіша група – це діти віком від 5 до 14 років, які вчасно не отримали другу дозу КПК.

Щоденно фіксується від 20 до 30 нових хворих кором. Відсоток госпіталізованих за тиждень зменшився до 41 % проти 54 % минулого тижня, інші хворі лікуються амбулаторно.

Проводиться виконання протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації діючих в області 10 спалахів кору: в місті Луцьку (4 спалахи), у Луцькому районі (2 спалахи), у Ратнівському, Локачинському, Рожищенському та Камінь-Каширському районах  – по 1 спалаху. Найбільша кількість спалахів – 9 (90 %) у навчально-виховних закладах, 1 – у побуті.

З 01 січня 2019 року в м. Луцьку зареєстровано 65 випадків кору. Є тенденція до збільшення захворюваності серед дорослого населення – 45 % від загальної кількості хворих за останній тиждень. Серед дітей найбільш уражена вікова категорія – діти віком від 0 до 4 років.

Медики наголошують: область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК, зробивши щеплення якою можна захиститись одразу від трьох інфекцій: кору, краснухи та епідемічного паротиту. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику в закладах охорони здоров’я  по місцю проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким школярам продовжили канікули

 

Надрукувати
мітки:
коментарів