Поділитись:

В курортному місті Італії продають будинки за 1 євро

Четвер, 17 січня 2019, 03:37
В курортному місті Італії продають будинки за 1 євро

На острові Сицилія на півдні Італії пропонуються десятки будинків на продаж, їх вартість становить один євро. Таким чином місцеві чиновники хочуть відродити громаду і максимально спростити бюрократичні процедури.

Про це пише CNN, передає theБабель.

У містечку Самбука-ді-Сицилія пропонуються на продаж кілька десятків будинків вартістю в один євро. Мета акції – популяризація сільських районів і відродження громади. Багато жителів переїжджають у великі міста, тому місцевість страждає від депопуляції. Чиновники зробили все від них залежне, щоб купити житло міг кожен охочий.

У цих пропозиціях є свій нюанс – покупцеві доведеться відреставрувати придбане житло протягом трьох років після придбання, що коштуватиме від €15 000 (480 тис. грн), а також дати заставу у розмірі €5 000 (160 тис. грн), яку повертають після закінчення ремонту.

"Іноземці стікаються сюди, вражені всією цією красою, – розповів Джузеппе Качіоппо, заступник мера міста. – Більше десяти будинків вже продані. Ще кілька десятків продаються. З нами зв'язувалися люди зі Швейцарії, Франції та Іспанії, пропозиція користується дуже великим попитом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія розпочала боротьбу з "євробляхами"

Надрукувати
мітки:
коментарів