Поділитись:

Волинь – у ТОП-5 найкращих регіонів із децентралізації

Четвер, 17 січня 2019, 09:39
Волинь – у ТОП-5 найкращих регіонів із децентралізації

Волинь – у п'ятірці найефективніших областей із впровадження реформи децентралізації.

Мінрегіон України за підсумками моніторингу віддало Волинській області почесну 5 позицію, – інформує Сфера.ТВ. 

Впровадження реформи децентралізації активно триває у всіх регіонах України. За чотири роки чимало громад добровільно об'єдналися. Зокрема у грудні відбулися чергові вибори керівних органів у новостворених ОТГ. Шляхом моніторингу Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ проаналізувало процес децентралізації та реформування місцевого самоврядування в областях України. Найстабільнішими у розвитку наразі є Хмельниччина та Житомирщина, однак Волинська область теж не пасе задніх. 

До слова, на Волині повністю «закритий» об'єднаними громадами лише один район – Володимир-Волинський. І ще 9 районів – на 50 %.

Зі слів радниці із комунікацій Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олени Кузьмич, такі дані показують, що реформа децентралізації дуже активно впроваджується на Волині і головне не втратити цей темп.

Велике значення, зазначила експертка, має так зване муніципальне співробітництво – стосунки між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах.

Бути у п'ятірці найкращих – звісно, чудово, проте хочеться наблизитися до трійки лідерів. Однак є кілька чинників, які гальмують ефективність розвитку, зокрема об’єднання громад довкола міст обласного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів