Поділитись:

Закон про паркування: скільки автівок евакуювали у Луцьку за 4 місяці

Четвер, 17 січня 2019, 12:00

Ще 27 вересня 2018 року вступив у силу закон, який мав змінити культуру паркування. Ряд заборон та змін у сфері паркування для водіїв мали стати маячком того, що інспектори із паркування все бачать і готові в будь-який момент виписати штраф чи евакуювати авто через неналежну парковку.

У місті Луцьку у вересні не до кінця розуміли, як реалізовувати закон та автоматизувати систему повідомлень, які мали б надходити водіям, які неправильно припаркувалися, на адресу електронної пошти чи на номер мобільного телефону. Тому ІА «Конкурент» поцікавилося, якою є зараз ситуація із виконанням закону у місті.

У відповіді на інформаційний запит у департаменті муніципальної варти повідомили, що нині через прийнятий ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» департаментом муніципальної варти спільно з департаментом житлово-комунального господарства міськради формуються схеми дорожнього руху, де буде нанесено спеціальну розмітку, встановлено таблички та дорожні знаки у сфері паркування, визначаються місця для паркування транспортних засобів, вивчаються та досліджуються проблемні зони, де підхід до паркування необхідно розвантажити.

«У департаменті наявні 36 планшетів та закуплено ще 3 нових із метою обробки даних при фіксації порушень закону. Додатково здійснено закупівлю 5 портативних принтерів для винесення електронних постанов у справах про адміністративні правопорушення. Також наявний багатофункціональний принтер та закуплено сервер для зберігання даних», – відповіли у департаменті.

Варто зауважити, що евакуатори департаментом не закуплялися.

До того ж, муніципали провели інформаційні заходи для жителів Луцька – повідомили водіїв щодо відповідальності у разі порушення правил паркування та змін у законодавстві щодо сфери паркування транспортних засобів.

«Було закуплено та реалізовано 500 листів інформаційного характеру», – уточнили муніципали.

Окрім цього, у вересні минулого року юрист департаменту муніципальної варти Богдан Ковальчук повідомляв, що інспекторами з паркування будуть працівники муніципальної варти. Тож нині функції щодо дотримання приписів закону здійснюють всі інспектори та старші інспектори департаменту.

Так, за інформацією муніципалів, за період із 27 вересня 2018 року по 10 січня 2019 року в департаменті не було проведено жодного тимчасового затримання транспортних засобів та жодного транспортного засобу не перебувало на зберіганні, оскільки це не відповідає вимогам закону на цей час.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцькі муніципали нагадують про штрафи за паркування в неналежному місці

Надрукувати
мітки:
коментарів