Експерт розповів, чи є м’ясо в ковбасі й сосисках
Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м'ясо в їхньому складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів.
Про це повідомив голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, – пишуть Українські національні новини.
"Щоб здешевити продукт, виробник штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більший вихід вироба. А технологічна обробка варених ковбас настільки на сьогодні серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не є можливим в Україні в принципі", – зазначив експерт.
Із його слів, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт із ненайкращих інгредієнтів.
При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чашок чаю можна випити за день
У центрі Луцька відкрили кафе зі сценою на даху (фото)
Яким був проспект Волі у Луцьку у 1960-х (фото)
У Луцькому зоопарку відвідувачів чекає сюрприз: який саме (фото)
Зарплата – від 25 000 до 50 000: у Луцьку та області запрошують на роботу (відео)
Слухали російську попсу і посилали нах*й: у Ковелі – конфлікт між переселенцями та місцевими (відео)