Поділитись:

У Луцьку провели експериментальне "латання" доріг в мороз (фото)

П'ятниця, 18 січня 2019, 04:22

За допомогою технології, що дозволяє проводити ямковий ремонт при низьких температурах та складних погодних умовах, дорогу ремонтуватимуть і взимку. Фахівці кажуть, що така процедура не лише забезпечить якість дорожного покриття, а й знизить його собівартість.

Про це розповідає ІА "Волинські новини".

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось каже, що аби переконатися, наскільки дієвою є технологія, її випробували на одній із найбільш проблемних ділянок – об’їзній дорозі на вул. Дубнівській.

«Нещодавно нам стало відомо про нову технологію з ремонту доріг, яку хочемо застосовувати на Волині. Однак, наразі тільки випробовуємо її. Справа в тім, що при будівництві та ремонті доріг залишаються відходи, тобто асфальтогранулят чи, так званий, фрезирований асфальт, який у більшості випадків викидають. Відтак, науковцям вдалося виробити з екологічних продуктів на суто рослинній основі речовину, за допомогою якої з’являється можливість його переробляти та знову застосовувати. Цю технологію використовують в Одесі, Херсоні, Миколаєві», – розповів пан Цьось.

Керівник лабораторії Служби автомобільних доріг в області Марія Гаць розповідає, технологія полягає в тому, що у старий асфальт додають рідку суміш європейського виробника, нагрівають в машині й на місці «латають» дірки.
 

«Ця добавка екологічно чиста, виготовлена з органічних речовин, вартує 16 доларів за літр, її вистачає на тонну асфальтобетону. Асфальтогранулянт нагрівають до 160 градусів, вводять 0.01% добавки, перемішують одну хвилину і створюється ефект литого асфальтобетону», – каже спеціаліст.

Зі слів Валентина Цьося, в області є 4 машини, які технічно можуть вкладати асфальт за новою технологію, а якщо експеримент буде успішним – докуплять ще 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто скільки заробив на ремонті дворів у Луцьку в 2018 році

Надрукувати
мітки:
коментарів