Поділитись:

Як у Луцьку монетизовуватимуть субсидії

П'ятниця, 18 січня 2019, 09:54

Незабаром українці отримуватимуть субсидії, так би мовити, "живими" грошима на свої персональні рахунки, адже саме така мета монетизації субсидій.

Як це відбуватиметься у Луцьку, дізнавалися журналісти Сфери.ТВ. 

З 1-го січня уряд України переходить до масштабної монетизації, тобто підприємства житлово-комунального сектора будуть отримувати субсидію з бюджету та
розраховуватимуться з постачальниками енергоносіїв "живими" грошима. Реалізація нововведень буде здійснюватися у три етапи.

Про це розповіла начальниця відділу житлових субсидій департаменту соціальної політики Луцькради Людмила Костенюк.

Вона підкреслила, що ті, хто вже мав субсидію, отримуватимуть її і надалі – осіб просто занесуть до єдиної бази реєстру. Далі стартує другий етап, який має завершитися до 30 вересня, тобто мають бути зібрані всі документи, відповідно до нових вимог. З 1-го жовтня 2019 року починається 3 етап, тут кожен має не забути вказати власний номер мобільного телефону, адже саме за ним щоденно буде проходити електронний обіг інформації з відповідним електронним підписом.

Також чиновниця зауважила специфіку у нововведеннях: якщо домогосподарство витратило менше коштів, ніж передбачено чинними нормами, то залишок після завершення опалювального сезону переказуватимуть на особистий рахунок громадянина. Скористатися коштами можна буде на власний розсуд, за умови відсутності заборгованості.

Монетизація субсидій лише починає впроваджуватися, але резонанс довкола нововведень уже неабиякий. Лучани до монетизації субсидій ставляться двояко, однак більшість вважає, що такі реформи є недоцільними і завершаться черговим провалом. Ймовірно,  нововведення лякають, як і все невідоме. Чи мають такі побоювання грунт – покаже процес безпосереднього втілення реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 запитань про монетизацію пільг і субсидій

Надрукувати
мітки:
коментарів