Поділитись:

#Сім_сорок. Про скалку в чужому оці і колоду у своєму

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 19 січня 2019, 07:40

Мабуть, ви знаєте про скандал, який розгорівся на днях. Про учня, якого вчителі висадили на кордоні з автобуса, бо в нього був не той паспорт. Мама хлопця написала у Фейсбуці обурливий пост, який викликав резонанс. Згодом журналістам вдалося з`ясувати позиції усіх сторін – і проблема набула інших барв.

Не знаю, як вам, але мені здається, що у цій ситуація є вина кожного. І найперше, що мене здивувало, – саме мама дала хлопцю не біометричний паспорт, а звичайний. 15 років – це вже достатньо для того, аби більш-менш самостійно вирішувати свої питання і відповідати за вчинки. Через рік доведеться обирати професію, а це не булька з носа, як-то кажуть. То чому хлопчина сам не простежив за своїми документами?

Неправильний паспорт виявили на кордоні. Як зазначали вчителі, залишитися на пункті пропуску комусь із дорослих – не вихід. Адже екскурсії тоді б не було взагалі: до Італії мали супроводжувати двоє вчителів. Правда це чи ні – хтозна.

Хлопець сидів на кордоні кілька годин. Чому ж батьки не виїхали за ним? Це не був пізній вечір, гадаю, транспорт при бажанні можна було б знайти. Але причини знову ж таки можуть бути які-завгодно. Не нам судити. Усі ж бачать вину будь-кого, лише не свою. Така вже в нас вдача. А роздути скандал – як сірник запалити. Тільки кому від того буде ліпше?

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
19 квітня 2024
18 квітня 2024