Поділитись:

MasterCard припиняє автоматичне списання грошей після пробного періоду

Субота, 19 січня 2019, 02:34

Платіжна система MasterСard заборонить списувати кошти після закінчення пробних періодів. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

Однак це стосується лише фізичних товарів. Це рішення не поширюється на онлайн-сервіси, пише theБабель.

На сайті платіжної системи вказано, що тепер необхідною буде чітка згода клієнта на оплату послуг. Після закінчення пробного періоду компанії потрібно буде якимось чином повідомити (за допомогою СМС або електронною поштою) клієнта про те, коли необхідно внести оплату, якщо він хоче залишити передплату. Також сервісу необхідно буде обов'язково направити клієнту інструкції про те, як її відмінити. Така процедура повинна повторюватись перед кожним необхідним платежем.

"Нові правила допоможуть підвищити прозорість і забезпечити безпеку для власників карт. На додаток до цих змін на власників карт MasterСard також поширюється наша політика нульової відповідальності, яка захищає їх від несанкціонованих покупок або платежів", – сказано в повідомленні.

Пізніше в запису з'явилося уточнення. У ньому говориться, що нові правила стосуються лише фізичних товарів, наприклад, косметичні товарів, ліків, вітамінів.

"Зміна правила застосовується до фізичних продуктів, таких як засоби для догляду за шкірою, предмети медичного призначення тощо", – йдеться в примітці до запису.

Зміни не торкнуться онлайн-передплат сервісів Netflix, Apple Music, PlayStation Plus та інших.

У повідомленні не вказано, яких країн стосується нововведення і коли воно набуде чинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouТube вводить платну підписку на канали топових блогерів

Надрукувати
мітки:
коментарів