Поділитись:

Як лучани на Стиру занурювалися на Водохреща (фото)

Субота, 19 січня 2019, 14:33

У Луцьку традиційно на свято Хрещення Господнього відбувається хода охочих зануритися в освячену воду річки Стир від кафедрального собору Святої Трійці до пляжу Центрального парку міста стартувала.

Так відбулося і 19 січня. У той час, поки охочі йшли із митрополитом Луцьким та Волинським ПЦУ Михаїлом, то деякі із лучан встигли прийти раніше та зануритися у Стир.

Після молитви та освячення води, яке цьогоріч відбулося посеред річки, владика закликав охочих занурюватися у воду, яка сьогодні має цілющі властивості.

Охочих виявилося чимало. Очищатися у Стиру та набиратися нових сил прийшли і чоловіки, і жінки, і навіть діти.

Варто зауважити, що за тим, аби святкування прийшли без казусів слідкували медики та рятівники.

Усі радо розповідали про свої відчуття після занурення та закликали інших не боятися.

«Ніколи після таких подій, як би люди не занурювалися, вони хворими не бувають. То вже коли хуліганять не «по закону», то тоді Господь попускає, адже вони зі зневагою поставився до самого свята і освяченої води. Ми бажаємо, що всі волиняни були здорові, міцні, стійкі до хвороб, а особливо до гріха. Хто прихворів – нехай оздоровлюється, здоровий – хай укріплюється, хто незаміжній – хай виходить заміж, хто не може народити – хай одразу через 9 місяців ми їх побачимо особливо щасливими і натхненними. Щедрих Божих благословінь усім вам і нехай вода, яку ми сьогодні освятили буде корисною», – звернувся до лучан митрополит Михаїл.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Свято Водохреща: кого вода лікує, а кого калічить

Надрукувати
мітки:
коментарів