Поділитись:

У Великій Британії кілера викрили GPS-трекер та заняття бігом

Неділя, 20 січня 2019, 01:24
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

У Великій Британії засудили до довічного ув'язнення Марка Феллоуза. Суд присяжних визнав його винним у вбивстві двох конкуруючих гангстерів — через докази, представлені його годинником з GPS.

Про це пише theБабель, посилаючись на Liverpool Echo.

Суд присяжних у Ліверпульському королівському суді засудив його за вбивство лідера організованої злочинності Пола Мессі, 55 років, та його помічника Джона Кінселли, 53 роки.

38-річний Феллоуз був підозрюваним у вбивстві Мессі, але поліція не могла знайти доказів, що повʼязували б його зі злочином. Детективи виявили фотографію бігуна, який носить годинник Garmin 2015 року, приблизно за два місяці до того, як Мессі був убитий в липні. Вони знайшли годинник у будинку Феллоуза і перевірили дані GPS на предмет наявності інформації, яка могла б повʼязати його з убивством.

Професор Джеймс Ласт, експерт із супутникової радіонавігації, виявив, що майже за два місяці до смерті Мессі годинник записав 35-хвилинний період бігу біля будинку вбитого гангстера.

Годинник відстежувався зі швидкістю близько 12 миль на годину, що, за словами Ласта, свідчило про те, що власник був на велосипеді. Потім активність припинилася на вісім хвилин.

Через три роки Феллоуз убив Джона Кінселлу. 5 травня 2018 року свідки бачили, як кілер підʼїхав до Кінселли на своєму велосипеді, чотири рази вистрелив у нього, потім поїхав.

Феллоуз залишив країну після вчинення злочину і був заарештований при поверненні 30 травня 2018 року.

Раніше він відбував термін за кілька збройних пограбувань на початку 2000-х років і був притягнутий до відповідальності за торгівлю кокаїном і боєприпасами у 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський порівняв дітовбивство з "найманням кілера"

Надрукувати
мітки:
коментарів