Поділитись:

Безумство міграційної служби на Волині

Неділя, 20 січня 2019, 07:40

У 1976 році мультиплікаційні Астерікс та Обелікс завітали до установи, яку чудово можна порівняти з міграційною службою в Україні та на Волині, зокрема.

Тоді двом міфічним героям необхідно було всього лиш отримати пропуск «А38». Щоправда, зробити це виявилося дуже непросто. Безліч попередників, які намагалися пройти цей шлях раніше, з‘їхали з глузду.

(Детальніше дивіться на відео)

 

Ледь не аналогічна ситуація із заміною звичного нам паспорту-книжки на сучасну ID-карту. Оскільки, влітку мені виповнилося 25 років, я змушений пройти досить дивний бюрократичний шлях.

Отож, перша складність: процедура проводиться лише за місцем приписки. Таким чином, я заздалегіть зареєструвався в електронній черзі на суботу, 19 січня, та поїхав у цей день до Ковеля. Моя мама, яка вже має досвід подібної втрати часу, придбала мені необхідні для попереднього заповнення бланки (оскільки в суботу їх купити не можна).

Тепер про другу складність, яка мене спіткала. Старий паспорт, який необхідно здати, був залитий першокласним південнонімецьким вином. Як виявилося, це вкрай неприйнятне порушення, за яке потрібно сплатити додаткових 34 гривні. Окей, без проблем. АЛЕ!!! Зробити це можна лише з вівторка по п'ятницю, оскільки в суботу не працює структура, яка видає необхідні документи для сплати додаткових коштів за неналежний вигляд паспорту.

Все, що я можу вдіяти, це знову записатися в електронній черзі на наступну суботу, витрати ще один вихідний день, гроші на дорогу і заплатити близько 300 гривень за виготовлення карти, яку мене зобов‘язує отримати держава (окрім цього, знову потрібна допомога мами, яка заздалегідь візьме необхідні документи для сплати клятих 34 гривень!)

Проте навіть тут можуть виникнути труднощі, оскільки термінал, в якому працівниця міграційної служби оплачує вартість наданих мені послуг, не приймає нових купюр номіналом 20, 100 та 500 гривень.

Повертаючись до Астерікса й Обелікса, я бачу лише один вихід: вигадати свій пропуск «А39» й задурити працівників міграційної служби, щоб вони гуртом ламали голову, де ж цей бланк видається. Аж поки не здуріють. Проте ці люди не винні, винна - система та порядок, який панує в багатьох державних структурах нашої країни.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів