Поділитись:

Супрун назвала продукти, якими можна замінити чорну ікру

Понеділок, 21 січня 2019, 03:38
Супрун назвала продукти, якими можна замінити чорну ікру

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, які продукти не поступаються чорній ікрі за вмістом корисних елементів.

Про це очільниця написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, існують продукти, які не поступаються своїми корисними властивостями чорній ікрі, втім зовсім не ставлять під загрозу зникнення цілого виду риб.

Наприклад, ікра лососевих риб (червона ікра), а також ікра лобаня та минтая мають схожий вміст білків і незамінних амінокислот. За вмістом заліза та фосфору червона ікра майже не поступається чорній, а за вмістом кальцію та магнію навіть переважає.

Також червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів. М’ясо деяких риб (наприклад, тунця), а також печінка тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії.

"Вміст білків є значним і в інших рибних продуктах – м’ясі та печінці, навіть в консервованому вигляді. Тому не обов’язково споживати саме чорну ікру. Поживні вітаміни, мікроелементи та жири, які вона містить, можна знайти і в інших продуктах", – переконує Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, що на Волині майже нема фтору, який потрібен зубам

Надрукувати
мітки:
коментарів