Поділитись:

Волинь має найбільшу площу сертифікованих лісів

Понеділок, 21 січня 2019, 14:33

За даними міжнародної некомерційної неурядової організації «Лісова опікунська рада» (Forest Stewardship Council, FSC Ukraine), в Україні станом на січень 2019 року сертифіковано 4,08 мільйони гектарів лісів.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України. 

Лісова сертифікація – це оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Екологічно збалансоване і відповідальне ведення лісового господарства передбачає заготівлю лісоматеріалів та іншої лісової продукції при одночасному збереженні біорізноманіття та продуктивності лісів, природних екологічних процесів.

Проведення сертифікації здійснюється акредитованими на міжнародному (чи національному на підставі схвалених міжнародних процедур) рівні організаціями. Такі процедури сертифікації гарантують незалежність, неупередженість та об’єктивність оцінки ведення лісового господарства у будь-якій країні. Наразі така сертифікація діє у 84 країнах світу.

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар підкреслив, що майже всі з FSC-сертифікованих лісів держави знаходяться у підпорядкуванні відомства.

«Близько половини підпорядкованих Держлісагентству лісів на сьогодні вже сертифіковані. За останні роки ми значно збільшили площу сертифікованих лісів. Високий відсоток міжнародної сертифікації мають, так би мовити, лісисті області України. І ми будемо продовжувати цю роботу. На жаль, у південних і східних областях сертифікація не відбувалася у зв’язку з відсутність фінансування», – зазначив Володимир Бондар.

Також він наголосив, що наприкінці минулого року міжнародний акредитаційний сервіс (Accreditation Services International, ASI) перевірив діяльність аудиторських компаній, які надають сертифікати FSC, та не виявив недоліків.

Найбільше сертифікованих лісів є на Волині – понад 75 % лісових площ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин може "сісти" на 3 роки за крадіжку 6 колод

 

Надрукувати
мітки:
коментарів