Поділитись:

Мінздоров’я дозволяє вакцинуватися проти кору під час епідемії грипу

Понеділок, 21 січня 2019, 14:00
Мінздоров’я дозволяє вакцинуватися проти кору під час епідемії грипу

Члени Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради розповсюджують брехню, якою залякують українців щодо спецоперації із імунізації проти кору.

Про це заявили в Міністерстві охорони здоров'я України. 

Вакцинація проти кору безпечна під час зростання захворюваності на грип і ГРВІ. Науковці аналізували окремі випадки бактеріальних та вірусних інфекцій в популяції упродовж так званих “періодів ризику” після щеплення (0-30 днів, 31-60 днів і 61-90 днів). Їхній висновок – вакцина КПК не підвищує ризики цих інфекцій. Тобто не “перевантажує” імунну систему, не послаблює захист, – наголошують у МОЗ. 

"Теза, що вакцинуватись проти кору під час зростання захворюваності на грип і ГРВІ небезпечно",  – запевнили у відомстві. 

Легкі супутні інфекції не розглядаються як протипокази до вакцинації. Введення вакцини КПК (комплексної вакцини від кору, паротиту та краснухи) не рекомендоване лише особам з високою температурою тіла чи іншими ознаками серйозного захворювання.

Також протипокази до щеплення КПК містять тяжкі алергічні реакції на введення попередньої дози цієї вакцини у вигляді анафілактичного шоку чи токсичної еритеми або тяжкі алергічні реакції на компоненти вакцини (наприклад, неоміцин чи желатин); вагітність; тяжкий імунодефіцит; прогресуючу ВІЛ-інфекцію; прогресуючу лейкемію чи лімфому, інші тяжкі онкологічні захворювання; проведення терапії високими дозами стероїдних гормонів, алкілованими чи метаболічними препаратами, проведення променевої терапії, яка пригнічує імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині дітей без щеплень від кору хочуть не пускати у школу

Надрукувати
мітки:
коментарів