Поділитись:

У Луцьку вакцинуватимуть від кору навіть у вихідні дні

Вівторок, 22 січня 2019, 12:33
У Луцьку вакцинуватимуть від кору навіть у вихідні дні

У Луцьку зробити щеплення від кору можна буде у позаробочий час та у вихідні дні.

Про це розповіла головний лікар КП “Луцька міська дитяча поліклініка” Оксана Лєщинська під час оперативної наради 22 січня 2019 року, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

У Луцьку складною залишається ситуація із захворюваністю на кір. Тому у закладах освіти продовжені профілактичні заходи. Зі слів заступника начальника управління освіти Тетяни Силки, директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови ОДА від 1 листопада 2018 року, у якому йдеться про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору. Станом на 21 січня 2019 року 1098 дітей було відсторонено від навчання через відсутність щеплень від кору.

Як розповіла головний лікар КП “Луцька міська дитяча поліклініка” Оксана Лєщинська, з початку року на кір у Луцьку захворіли 53 дитини. Але найгірше те, що зафіксовано понад три тисячі випадків ігнорування батьками повідомлень медичних служб шкіл про необхідність проведення щеплень. 

Сьогодні міська дитяча поліклініка повністю забезпечена вакцинами від кору. Зараз використовується вакцина американського виробника, яка практично не дає побічних реакцій. Для зручності батьків кабінети профщеплень у відділеннях на проспекті Волі та на вулиці Чорновола будуть працювати у позаробочий час та у вихідні дні.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук звернув увагу на те, що зафіксовані випадки захворювання на кір серед педагогів та медичних працівників. Тому, за необхідності, вакцинація буде проводитися і серед дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку змушують вакцинуватися від кору не лише дітей, а й вчителів

Надрукувати
мітки:
коментарів