Поділитись:

Більше сяйва і колядок: яким було цьогоріч Різдво в Луцьку

Вівторок, 22 січня 2019, 14:00
Більше сяйва і колядок: яким було цьогоріч Різдво в Луцьку

У Луцькраді підбили підсумки новорічно-різдвяного періоду. 

Традиційно в Луцьку новорічну ялинку засвітили 19 грудня, у День Святого Миколая. Цього ж дня на Театральному майдані презентовано арт-проект «Зимова казка».  Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Також цьогоріч продовжено започаткований 2017 року проект «Вулиця різдвяних янголів», розширено межі проекту до вул.Сенаторки Левчанівської та збільшено кількість арт-об’єктів. Різдвяну ілюмінацію та янголів, розташованих на вулиці Лесі Українки, доповнено арт-об’єктами «Різдвяне дерево», інсталяціями «Крила» та серією мальованих янголів.

Учасниками 20 міського фестивалю вертепів «З Різдвом Христовим!» стали 12 творчих колективів, які представили лучанам та гостям міста театралізовані вертепні вистави. 40 творчих колективів взяли участь у традиційному фестивалі «Різдвяні піснеспіви», що впродовж дня 19 січня тривав у приміщенні Палацу культури. Близько 100 творчих колективів зібрав до гурту міжнародний етно-фестиваль «Різдво у Луцьку». Цього року фестиваль доповнено дійством для молоді «Зіркова Коляда», учасниками якого стали відомі музичні гурти «Флайза», «Рокаш», «Йорий Клоц». Традиційним завершенням фестивалю стала громадська акція «Спільна Коляда», під час якої усі присутні на Театральному майдані, представники влади, релігійних конфесій, учасники фестивалю долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Завдяки тобі!», склали шану і подяку захисникам України та разом з відомим гуртом «Хорея Козацька» виконали спільну колядку.

Також відбувалися різні заходи в навчальних закладах Луцька і бібліотеках. 

Завершаться новорічно-різдвяні заходи 26 січня Всеукраїнським фестивалем-конкурсом спортивного бального танцю «Різдвяні зірочки» у Палаці культури міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Новорічну кулю забрали з центру Луцька

Надрукувати
мітки:
коментарів