Поділитись:

Відсторонення від школи у Луцьку: охочих вакцинуватися стало більше

Вівторок, 22 січня 2019, 19:30

Кількість бажаючих вакцинувати дітей від кору у Луцьку зросла після того, як у школах повідомили про те, що нещеплені діти не будуть допускатися до навчання.

Про це ІА "Конкурент" повідмомила міський педіатр Світлани Ніколаєнко. Як вона розповіла, у комунальному підприємстві «Луцька міська дитяча поліклініка» у вівторок було вакциновано 115 дітей шкільного віку, 21 січня – 92 дитини, 18-19 січня  – 153.

Зі слів Світлани Йосипівни, зараз щеплення проводяться американською однодозовою вакциною, оскільки бельгійська вже закінчилася.

«Ми уже тиждень щеплюємо дітей американською вакциною. На сьогодні не було ніяких скарг від батьків чи якихось негативних моментів», – розповіла міський педіатр.

Світлана Ніколаєнко наголошує, що зараз проводиться робота з батьками, адже збільшилася кількість дзвінків у поліклініку з вимогою пояснити, чому їхніх невакцинованих дітей тепер не пускатимуть до школи. 

«Сьогодні ми говоримо і про вакцинацію серед дорослого населення. В першу чергу це стосується груп ризику, зокрема освітян. Дуже важливо, щоб людина, яка перебувала в контакті з хворим на кір, зробила вакцинацію протягом 72 годин. Не залежно від її віку», – підсумувала Світлана Ніколаєнко.

З початку року у місті захворіли 110 людей, з них дітей шкільного і дошкільного віку – 56. Щоденно реєструється не менше 10 випадків захворювання в  місті. У 16 навчально-виховних закладах зафіксовано високий рівень захворюваності. Це 11 шкіл, 3 дитячі садочки, коледж харчових технологій і Східноєвропейський національний університет. У НВК №5 і  №25, а також в коледжі харчових технологій – спалахи кору.

Нагадаємо: нещеплені діти не будуть допускатися до навчання за рішенням педагогічної ради або дирекції школи.  Вакцинація є обов’язковою і для працівників усіх освітніх закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вакцинуватимуть від кору навіть у вихідні дні

 

Надрукувати
мітки:
коментарів