Поділитись:

Волинські декларанти переважно звітують про успадковане майно

Середа, 23 січня 2019, 11:05

Центри обслуговування платників Волині з тим, щоб задекларувати отримані у 2018 році доходи, відвідали 294 громадян.

Найбільша кількість відвідувачів ЦОП-декларантів – у Луцьку. Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

Окрім 81 декларанта, які подавали річну податкову декларацію для отримання податкової знижки, решта звітувалися про успадковане майно, отримане додаткове благо та інші доходи, з яких у минулому році не було сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Загальна сума задекларованого доходу за 2018 рік – 20,7 мільйона гривень. До сплати в бюджет волинські декларанти визначили 658 тисяч гривень ПДФО та 146 тисяч гривень військового збору.

«Як це передбачає закон, громадяни-декларанти звернулися до податкових інспекцій за місцем своєї реєстрації, у яких отримали необхідну інформацію та консультації щодо особливостей заповнення і подання річної податкової декларації. Запрошуємо волинян, які торік отримували доходи, з яких не сплачено податків, теж виконати свій конституційний обов’язок.

Декларування доходів та сплата податків – обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави, безпека та добробут кожного з нас», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що у всіх Центрах обслуговування платників області створені належні умови для декларування доходів.

«Досить успішний початок деклараційної кампанії засвідчив цілковиту підготовленість ЦОП до обслуговування великої кількості платників. Маємо підстави сподіватися, що волиняни будуть сумлінними декларантами. Відтак, місцеві громади та держбюджет отримають вагомі додаткові надходження», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково:

з графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області за адресою vl.sfs.gov.ua. До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2019», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03