Поділитись:

Сказали, яке вершкове масло підробляють найчастіше

Середа, 23 січня 2019, 19:34
Сказали, яке вершкове масло підробляють найчастіше

Дрібні маловідомі виробники вершкового масла частіше вдаються до фальсифікації продукції, коли ж великі бренди бояться підробляти продукт.

Про це повідомив голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, – пишуть Українські національні новини. 

"До цього часу у споживачів існує думка, що якщо виробник невеликий, він робить продукт за класичними технологіями, старими методами, і ось він робить нормальне, а великі виробники будуть фальсифікувати. Насправді ж все відбувається навпаки, тому що великі виробники в центрі уваги, їх простіше можна зловити, вони представлені в мережах і легко ідентифікуються. Серед дрібних виробників такого немає, вони частіше представлені на ярмарках, на базарах – там рівень фальсифікації високий", – зазначив експерт.

Із його слів, загалом рівень фальсифікації вершкового масла в Україні становить приблизно 60 %, проте серед дрібних маловідомих виробників – якщо відбирати зразки тільки на ринках і базарах – рівень фальсифікації становить 80 %.

При цьому він уточнив, що масло відомих брендів, представлених у великих торгових мережах, фальсифікується набагато рідше, в той же час воно часто має не дуже хороші показники з мікробіології, що пов'язано вже з недотриманням реалізатором умов зберігання продукту.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти в Україні підробляють найчастіше

Надрукувати
мітки:
коментарів