Поділитись:

Луцьк: щодня від кору щеплюється більше сотні дітей

Середа, 23 січня 2019, 15:14

За тиждень кількість вакцинованих від кору дітей шкільного віку зросла у Луцьку від 55% до 87%. Про це йдеться в сюжеті Волинь UA.

Як розповіла директорка комунального підприємства «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська, щодня щеплюються більше ста дітей. Працюватимуть медики у дитячих поліклініках Луцька у вихідні. 

«У суботу в кабінеті профілактичних щеплень буде медична сестра, яка має всі дозвільні документи для проведення щеплень, і діти з прийому педіатра будуть сюди скеровуватися. Аналогічний кабінет працюватиме і в поліклініці на проспекті Волі. Чи діятиме в неділю – ми побачимо по явці в суботу», - зазначила Оксана Лєщинська.

Лікарка говорить, що щеплення проводили бельгійською вакциною, нині вона закінчується. Зараз отримали  вакцину американську, яка пройшла сертифікацію в Швейцарії.

 

Заступник начальника управління освіти Луцькради Тетяна Силка на оперативній нараді розповіла, що 2901 школяр не вакцинований, 1098 дітей  відсторонені від навчання.

Нагадаємо: з початку року у місті захворіло більше сотні людей, з них дітей шкільного і дошкільного віку – 56.  Обов’язковою вакцинація не лише для дітей, а й для працівників усіх закладів освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку змушують вакцинуватися від кору не лише дітей, а й вчителів

Надрукувати
мітки:
коментарів