Поділитись:

Савченко хоче прозвітувати разом із Палицею "очі в очі"

Середа, 23 січня 2019, 16:05
Савченко хоче прозвітувати разом із Палицею

Волинська обласна рада звернулася до голови Волинської облдержадміністрації із закликом внести на розгляд чергової сесії обласної ради проект рішення «Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання облдержадміністрацією делегованих обласною радою повноважень». Це нібито потрібно, аби оцінити роботу губернатора належним чином. 

Натомість голова Олександр Савченко запевнив: про роботу прозвітує тоді ж, коли й голова обради Ігор Палиця. Відповідну відповідь на заяву облради опублікували на сторінці губернатора у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, законодавство передбачає щорічний звіт перед радами. Але у плані роботи обласної ради на 2019 рік, затвердженому рішенням сесії обласної ради, не передбачено заслуховування звіту голови облдержадміністрації.

До того ж рік діяльності Олександра Савченка на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації спливає 23 березня 2019 року, відповідно, на черговій сесії обласної ради після 23 березня 2019 року він повинен прозвітувати перед обласною радою. 

Однак Савченко готовий прозвітувати й раніше, якщо разом із ним прозвітує про роботу і голова облради Ігор Палиця. 

"Шановні керівники фракцій! Я, Савченко Олександр Ілліч, голова Волинської обласної державної адміністрації, готовий прозвітувати про свою роботу раніше за умови, що разом зі мною, в той же день, в сесійній залі прозвітує і голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Не через засоби зв`язку чи паперові носії, а особисто. Так як останнім часом вся напруга, яка склалася між представницькою та виконавчою гілками влади в області, викликана відсутністю комунікації між головою обласної ради та обласною державною адміністрацією. Саме через відсутність цієї комунікації є проблемні питання, які нездатні сьогодні вирішувати підлеглі Ігоря Петровича. Я дуже шкодую, що Ігор Палиця як голова Волинської обласної ради не проводить більше часу на княжій Волині та не займається вирішенням нагальних для волинян питань. Тому я з великою повагою до обласної ради гарантую, що радо прозвітую перед депутатським корпусом разом з Ігорем Петровичем Палицею", – заявив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів