Поділитись:

На Волині змінили рішення щодо «незаконних» місць для агітації

Четвер, 24 січня 2019, 00:32
На Волині змінили рішення щодо  «незаконних» місць для агітації
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Виконавчий комітет Устилузької міської ради Володимир-Волинського району після звернення представників Громадянської мережі ОПОРА на Волині змінив рішення, яким визначав місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Натомість, 22 січня у місті визначили нові місця відповідно до вимог чинного законодавства.

Про це йдеться на сайті Громадянської мережі ОПОРА

22 січня виконавчий комітет Устилузької міської ради прийняв рішення №1 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету № 117 від 20.12.2018 р. «Про відведення  місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації». У ньому визначили дошки оголошень поза межами закладів, установ і організацій державної і комунальної форм власності.

Таким чином, виконавчий комітет відреагував на звернення представників ОПОРИ. Адже відповідно до першого рішення № 117 від 20 грудня 2018 року, у місті дозволяли розміщувати друковані агітаційні матеріали у приміщенні Устилузької міської ради, в коридорах шкіл, ДНЗ та ФАПів у селах, що входять в Устилузьку об’єднану територіальну громаду. У зв’язку з виявленим фактом, представники Громадянської мережі ОПОРА зверталися до Устилузької міської ради щодо невідповідності такого рішення чинному законодавству та необхідності внесення до нього змін (скасування). 21 січня спостерігачі ОПОРИ звертались до Устилузького міського голови Віктора Поліщука, аби дізнатися, чи змінили вказане рішення.

«Завтра буде поведене засідання виконавчого рішення, де будуть внесені зміни до даного рішення», – повідомив посадовець. Відтак, 22 січня до першого рішення внесли зміни.

Нагадаємо, що відповідно до частини 21 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

На Волині змінили рішення щодо  «незаконних» місць для агітаціїНа Волині змінили рішення щодо  «незаконних» місць для агітації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через білборди Шевченка про "порох з оселі" звернулися до поліції

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024