Поділитись:

Позов на гурт "Антитіла": луцький підприємець не з’явився на суд

Четвер, 24 січня 2019, 16:02
Позов на гурт

Ні позивач (підприємець з Луцька Сергій Лапковський), ні його представники не з’явились в залі суду на першому підготовчому засіданні у справі щодо гурту "Антитіла".

Судове засідання відбулося 23 січня. Про це повідомили на сторінці гурту у Facebook. 

Зі слів адвоката музикантів Ярослава Куца, наступне судове засідання призначили на 11 лютого 2019 року. Воно розпочнеться о 10:00.

«Сьогоднішнє судове засідання, на жаль, відкладено, у зв‘язку з тим, що пан Лапковський надіслав клопотання про зміну своїх адвокатів, через що не має змоги брати участі у засіданнях. Чи збирається він з‘являтися особисто на наступні слухання – нам невідомо», – зазначив він. 

Нагадаємо: луцький підприємець Сергій Лапковський вимагає від гурту "Антитіла" більш ніж один мільйон гривень за використання запатентованих ним нот і тональностей. Про несподіваний судовий позов проти "Антитіл" стало відомо 20 січня. Відтак автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап отримали повістки до суду.

«Антитілам пропонували заплатити певну суму і позовна претензія була б відізвана. Але ми не пішли на це, бо для нас це принципові речі. Це щось схоже на те, що тобі забороняють використовувати певні слова у написанні текстів, або ж певні рухи у хореографічних постановках. Це якась дикість. В разі якщо ми не відстоїмо правди, може, з‘явитися судовий прецедент, а об‘єктом нападок може стати кожен артист України. Бо всі музиканти так чи інакше використовують у написанні пісень певні тональності, які звучать у певному темпі», – прокоментував тоді інцидент Тарас Тополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер гурту "Фіолет" залишився без "Золотого хріна"

Надрукувати
мітки:
коментарів