Поділитись:

Лікар прописав… іти до бабки

П'ятниця, 25 січня 2019, 07:40

Якщо чесно, то завжди скептично ставилася до нетрадиційної медицини. Ще можу якось зрозуміти лікування травичкою (не тією, що курять, а тією, що запарюють), і то тільки як додаткове до того, що лікар прописав. І то не завжди. Ну, наприклад, якщо застуда, то малиновий відвар з медом хоч і не вилікує, але добряче зігріє. Чи, скажімо, компрес із лопуха на травмовану ногу … Проте, коли є реальна проблема зі здоров’ям, сподіватися на диво-подорожник однозначно не ризикну.

Та навіть сьогодні, коли Ілон Маск вже запустив Tesla Roadster у космос, а робот Софія дає інтерв’ю та розповідає про свої мрії, до бабок-цілительок-костоправів-шептух вишиковуються черги.

Звичайно, не будемо забувати, що і лікарі є різні. Хтось – за покликанням і з мізками, а хтось – за дві свині і з покровителем. Тому, мабуть, і не довіряють дипломованим медикам на всі 100 %. Ось і йдуть до якоїсь баби Маньки, яка вилікувала діарею бабі Дусьці… Нерідко – на шкоду собі ж.

Але, на щастя, адекватно мислячих людей значно більше. Тим паче, МОЗ на чолі з Уляною Супрун розгорнуло боротьбу проти реклами цілительства та нетрадиційної медицини.

Але…

Сталося дещо, що, м’яко кажучи, струсонуло мої тверді й непохитні переконання. Знайома після дуже тривалого й недешевого, проте, на жаль, безуспішного лікування прийшла на черговий прийом до лікаря. Оглянув її, погортав медичну картку, погуглив в інтернеті і прописав… ПІТИ ДО БАБКИ! І це не жарт!!!

Ось вам і доказова традиційна медицина…

P.S. В медичній картці, правда, лікар не написав цього – колеги б не зрозуміли. Чи, може, зрозуміли б??? Уявити страшно…

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
15:15