Поділитись:

Чому руйнуються луцькі дороги

П'ятниця, 25 січня 2019, 10:36

Щороку в Луцьку будують плани щодо ремонту доріг. Це роблять часто, але не завжди надійно. 

Про це йдеться у сюжеті Сфери.ТВ. 

Зі слів дирекора департаменту ЖКГ Луцької міської ради, цьогоріч капітально планують відремонтувати проспект Волі, вулицю Глушець, Дубнівську та перехрестя Карпенка-Карого-Ківерцівська. Все перелічене – у планах, однак без співфінансування з обласного бюджету місто ремонтів не потягне. Бо ж в цілому цьогоріч з бюджету вкроїли лише 44 мільйони гривень, а цього, зазначив Юрій Крась, катастрофічно мало.

Віна зазначив: причина того, що зі снігом сходить й асфальт – це перепад температур. Адже найгірше для асфальту – циклічність: з перепадом температур утворюються тріщини, а в ті тріщини попадає вода і вода розриває його. Ще одна причина руйнування асфальтного покриття, зазначив Юрій Крась, це транспортне навантаження. Мовляв, на таку кількість автомобілів, а надто великогабаритних, які курсують містом, дороги не розраховані.

Проте екс-мер Луцька Богдан Шиба запевнив, що все це відмовки. З його слів, передусім потрібно було добре стежити за тим, наскільки якісно ремонтували раніше.

"Дороги ті якісні, де міський голова не був у долі. Тобто міський голова, щоб не отримував з того щось, а просто стояв і контролював, змушував щось робити", – зазначив Шиба.

Також важлива правильна експлуація доріг. 

"З'являються тріщини, їх необхідно заповнювати емульсією, тоді туди не проникає вода", – розповів колишній міський голова. 

Щодо якісних доріг в Луцьку, то з-поміж усіх неможливо не виділити вулицю Набережну.

"Поточний ремонт простояв 11 років. Чому? Ну, правда, тодішній міський голова частенько під’їжджав просто привітатися з хлопцями..." – пояснив Богдан Шиба. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів