Поділитись:

Пояснили, яка різниця між домашньою і магазинною курятиною

П'ятниця, 25 січня 2019, 19:34
Пояснили, яка різниця між домашньою і магазинною курятиною

Деякі українці досі вірять у те, що магазинна курятина обов’язково має містити гормони та антибіотики, а тому потрібно обирати домашню.

Зі слів керівника відділу тестувань Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз “ТЕСТ” Ніни Кільдій, купити неякісну курятину можна як в магазині, так і на ринку. Безпечність продукту лежить на совісті виробника – чи він є великим підприємством, чи бабусею з села. Про це пишуть Українські національні новини. 

"Не можна ділити курятину на магазинну та домашню. Це міф, коли кажуть: купуйте лише домашню, або лише магазинну. Є бабусі, які вирощують курей на продаж, як для себе, – совісно. А є ті, які годують курей спеціальними кормами з антибіотиками. Вони особисто це м'ясо не їдять, а збувають. Те ж саме стосується і промислових виробників", – каже Кільдій.

Якість курятини залежить від санітарних умов вирощування птиці, а також її раціону харчування, – зауважила експерт.

"Відсутність у курятині антибіотиків та гормонів свідчить про якість кормів. Відсутність сальмонел – про здоров'я птиці та санітарні умови обробітку продукту.

А ще важливо, як перевозили м'ясо птиці із птахофабрики на точку реалізації. Бо за відсутності належних умов при транспортуванні курятини навіть ідеальне м'ясо, без антибіотиків і гормонів, може зіпсуватися, та призвести до харчового отруєння", – розповіла Кільдій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, яке вершкове масло підробляють найчастіше

Надрукувати
мітки:
коментарів