Поділитись:

ОВДП проти депозитів: місцеві громади будуть у виграші?

Субота, 26 січня 2019, 14:05
ОВДП проти депозитів: місцеві громади будуть у виграші?

Тепер місцеві громади мають можливість отримувати вищий дохід від розміщення тимчасово вільних коштів  в облігації внутрішньої державної позики. Про це у коментарі ІА «Конкурент» сказав експерт Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк.

«Уряд насильно трохи перенаправляє на інший доступний інструмент зберігання коштів, тим самим вирішуючи свої питання. Бо сьогодні не дуже стимулюється державою зберігання на депозитах. Все-таки гроші повинні витрачатися на інфраструктуру, на поліпшення життя громад», - зазначив Анатолій Матвіюк.

З його слів, це усе для того, аби кошти не покидали систему Казначейства, підтримуючи ліквідність єдиного казначейського рахунку. Громади мають можливість накопичувати кошти на масштабні проекти, отримувати дохід від розміщення тимчасово вільних коштів.

ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) – це цінні папери, які випускає Мінфін. Держоблігації дозволяють отримати підвищений – у порівнянні з депозитами, – дохід з мінімальними ризиками, адже гарантує повернення коштів уряд.

 Станом на 1 грудня 2018 року залишки на депозитах органів місцевого самоврядування були понад 12 млрд. грн.

Нагадаємо: Місцевим громадам уряд запропонував інший доступний інструмент для акумулювання коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцевим радам заборонили класти кошти на депозити

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024