Поділитись:

Волинська поліція візьметься за білборди Ляшка і Тимошенко (фото)

Неділя, 27 січня 2019, 17:27

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області звернулися із заявою  до поліції через білборди без вихідних даних на користь кандидатів у президенти Олега
Ляшка
 (Радикальна партія Олега Ляшка) та Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») з проханням перевірити джерело фінансування білбордів.

Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ.

У Луцьку станом на 26 січня на носіях зовнішньої реклами досі розміщені агітаційні матеріали із зображенням уже зареєстрованих кандидатів у президенти Олега Ляшка та Юлії Тимошенко. Обох політиків Центральна Виборча Комісія зареєструвала під час засідання, яке відбувалось у п’ятницю, 25 січня.

Так, на вул. Карпенка-Карого у Луцьку було виявлено 4 друковані агітаційні матеріали із різними зображеннями Олега Ляшка та різними гаслами: «2019. Рік народної перемоги. Ляшко» і «Ляшко народний президент», які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, тираж, осіб відповідальних за випуск, замовника.

Також у Луцьку 26 січня зафіксували сітілайти на користь Юлії Тимошенко без вихідних даних. На них розміщене фото кандидатки, вітання із різдвяними святами,  а знизу – підпис. Окрім того, у місті з’явилися білборди у жовто-синіх тонах із гаслом «Вірю в Україну! Юлія Тимошенко 2019» також без вихідних даних.



Водночас спостерігачі зафіксували білборди із аналогічним гаслом, написаним жовтим кольором на синьому тлі, проте із вихідними даними. Такі агітматеріали розміщені у Луцьку на вул. Рівненській та на перехресті автошляхів Луцьк-Любешів та Київ-Ковель-Ягодин. 

Відтак, спостерігачі ОПОРИ звернулися до Луцького та Маневицького відділів поліції із заявами щодо порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатами на пост
Президента України. Окрім того, правоохоронців просили перевірити порядок фінансування агіаметріалів із вихідними даними та їх відповідність. 

Керівник Волинського обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Кравценюк розповів ОПОРІ, що вказану інформацію щодо наявності білбордів без вихідних
даних треба перевірити. Тому він попросив надати дані про розміщення цих матеріалів та їх фото, аби їх ідентифікувати.

«Дані все одно треба перевірити. Треба глянути, що за білборди, є вони, нема, хто їх розміщав – можливо, хтось інший білборд розмістив. Дивлячись, яка це інформація, ми перевіримо, чи це наші білборди», – зауважив він.

Перший заступник голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Козюра у телефонному режимі відмовився коментувати ситуацію, але погодився зустрітись з представниками ОПОРИ у понеділок, 28 січня.

Нагадаємо: на Волині ОПОРА уже повідомляла правоохоронні органи про агітацію без вихідних даних на користь зареєстрованих кандидатів у президенти Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»), Євгенія Мураєва («НАШІ»), Ольги Богомолець  та Олександра Шевченка («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через білборди Шевченка про "порох з оселі" звернулися до поліції

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 лютого 2024
10:24
26 лютого 2024
09 листопада 2023
27 липня 2022
20 липня 2022
19 лютого 2022
17 лютого 2022
11 січня 2022
23 грудня 2021
14 грудня 2021