Поділитись:

Microsoft надасть технічну допомогу волинській школі

Понеділок, 25 квітня 2016, 13:44

Міністерство фінансів України відібрало 24 опорні школи для "пілотного" проекту, започаткованого Міністерством фінансів спільно з Міністерством освіти і науки.

Проект став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS EnterpriseFund, а також компанія "Майкрософт Україна", яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів, – повідомляє прес-служба МОН.

Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, а також підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

У рамках проекту відібрали одну школу в кожній області. Навчальні заклади отримують кошти на розвиток матеріально-технічної бази.

Зазначені школи зможуть отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп'ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості. На Волині такою школою буде ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Жидичин (Ківерцівський район).

Відбір навчальних закладів проводився незалежними представниками Проекту за участю міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID). При відборі шкіл враховували інформацію департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій щодо планів оптимізації мережі загальних середніх навчальних закладів регіону, а також про шкільну мережу районів.

Перевага надавалася школам, які в рамках оптимізації укрупнять завдяки малоформатним шкіл. Отож, учні з сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту, що стане базою для подальшого навчання і кар'єрного росту.

У відібрані школи вже сьогодні довозять учнів з інших населених пунктів, і кількість таких учнів зросте наступного навчального року внаслідок оптимізації. Також оцінювали потреби кожної окремої школи задля підвищення якості освіти для якомога більшої кількості дітей.

Надрукувати
мітки:
коментарів