Поділитись:

Медик розповів, як перевірити якість вакцини

Понеділок, 28 січня 2019, 19:33

Вакцинація є найбільш надійним методом профілактики та захисту від хвороб. Після її введення організм виробляє імунітет проти інфекції, реагуючи на вакцину.

Доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб дитячої імунології НМАПО імені П.Л.Шупика Федір Лапій радить просити в лікарів реєстраційні документи на вакцини, – пише Здоров’я 24.

Щоб впевнитися у тому, що вакцина є зареєстрованою, чи правильно її зберігали, чи не є вона контрабандною, потрібно перейти на сайт Державного реєстру лікарських засобів. Там міститься інформація про всі зареєстровані в Україні вакцини з відповідними інструкціями та реєстраційними посвідченнями. 

"Якщо виникає підозра про якість чи справжність вакцин, то ви можете звернутись до виробника. В Україні є представництво для того, щоб отримувати інформацію про лікарські засоби, які є у продажу, та підозри про їх оригінальність. Якщо говорити про державні, комунальні медичні заклади, то вакцина постачається через міжнародні закупівельні агентства через державне підприємство "Укрвакцина" з відповідними документами”, – зазначив Федір Лапій. 

У 2018 році була відповідна реакція правоохоронних органів. Вакцина без офіційних документів з’явилася в українських аптеках. У цьому випадку треба звертатися в офіційне представництво компанії виробника.

Самі ж компанії вакцин також проводять моніторинги. Відповідно до чинного законодавства, ліки у приватних медичних закладах, аптеках повинні бути в упаковці українською мовою. Якщо ж ви бачите, що на упаковці лише іноземна мова, то варто засумніватися у легальності ввезення та розповсюдження вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліклініках Луцька відкрили додаткові кабінети для вакцинації школярів (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024