Поділитись:

«Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство

Понеділок, 28 січня 2019, 13:10
«Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство. Воно займатиметься постачанням енергії для потреби в першу чергу потреби самого водоканалу.

Питання було внесене 28 лютого додатково під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства.

Створення дочірнього підприємства «Евода трейд» пов’язане із потребою закупівлі електричної енергії, пояснив директор підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

«З 1 січня вступив в дію закон про ринок електричної енергії, який передбачає розподіл, виробництво, постачання електричної енергії. Це окремі види діяльності. Кожне підприємство повинне обрати собі постачальника, яким вже нині не є «Волиньобленерго», яке здійснює функції розподілу, а решта – це відкритий вільний ринок, де з’явилося чимало гравців, які постачають. Саме постачання не дорого коштує. 2,6,7 копійок за кіловат. Але для підприємств, які не обрали постачальника, або не можуть вибрати, як сьогодні відбувається по житлово-комунальних підприємствах (ми оголошуємо тендер, в яких ніхто не бере участь), законодавством передбачено, що такі споживачі потрапляють до так званого «постачальника останньої надії». Це на загальнодержавному рівні визначене підприємство «Укрінтеренерго», яке має здійснювати постачання цієї енергії. Але по дуже високому тарифу», - пояснив Віктор Гуменюк.

Зокрема, мова йде про 60 копійок за кіловат. За таких умов «Луцькводоканал» буде вимушене платити близько 1 мільйона гривень додатково. Це дорожче, аніж у Німеччині, каже директор підприємства. У структурі тарифу водоканалу витрати на енергію сягають 40%.  

Окрім цього користуватися послугами цього постачальника останньої надії можна лише три місяці.

Тож, аби вийти з цієї ситуації, пропонується створити дочірнє підприємство для постачання енергетичних ресурсів для власних підприємств. Нині мова йде про світло. Однак можливо в подальшому мова піде й про газ. Надалі після створення підприємство має отримати відповідні ліценції. Зі слів Віктора Гуменюка це не буде дотанційна структура. Енергію потрібно буде купувати наперед і її продавати.

Питання депутатська комісія підтримала для подальшого розгляду на сесії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У "Луцькводоканалі" розповіли, хто і як наповнюватиме екологічний фонд

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
05 вересня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023
27 грудня 2022
16:08
26 грудня 2022
06 жовтня 2022
15:51
09 вересня 2022