Поділитись:

Грип і ГРВІ: Волинь наближається до епідпорогу

Понеділок, 28 січня 2019, 17:47
Грип і ГРВІ: Волинь наближається до епідпорогу

Упродовж тижня на Волині зросла захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом та наближається до епідемічного порогу. 

Про це повідомляє Волинський ОЛЦ МОЗ України.

З початку епідемічного сезону понад 84,5 тис. волинян звернулися за медичною допомогою з приводу ГРВІ та грипу. Уже перехворіли понад 8 % населення області. За даними закладів охорони здоров’я, за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20 % в порівнянні з попереднім і становить 6132 особи.

Ріст захворюваності спричинений збільшенням кількість захворювань серед дитячого населення, 61 % яких – школярі.

В цілому по області захворюваність ГРВІ та грипом нижча від епідемічного порогу на 7 %проте зареєстровані локальні перевищення епідемічних порогів: в м. Нововолинську (на 18,6 %) та ще в п’яти районах області: Рожищенському (на 35,7 %), Турійському (на 17,7 %), Шацькому (на 15 %), Камінь-Каширському та Любомльському районах (на 9 %).

У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі  понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання у загальноосвітніх школах. Так, припинено навчання в 2 школах Горохівського району (сс.. Шклінь, Сенкевичівка), в 6 школах Камінь-Каширському районі (сс.. Осівці, Великий Обзир, Личини, Верхи, Піщане, Нуйно) та в школі с. Височине Ратнівського району. Крім того, закриті усі заклади середньої освіти у м. Нововолинськ (10 шкіл) та 9 закладів дошкільної освіти.

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби залишається на рівні минулого тижня, проте збільшилась кількість  госпіталізованих дітей (63 % від загальної кількості проти 54 % минулого тижня).

В нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2) (14,3 % від загальної кількості обстежених). Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1427осіб (34 % від запланованого обсягу), в т. ч. 229 дітей до 17 років. Прищеплено лише 0,14 % населення області, такий незначний відсоток не дозволяє створити колективного імунітету, а тому вимагає додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінздоров’я дозволяє вакцинуватися проти кору під час епідемії грипу

Надрукувати
мітки:
коментарів