Поділитись:

Лише в одному районі Волині не хворіють на кір

Вівторок, 29 січня 2019, 14:50

Лише у Шацькому районі на Волині немає жодного випадку захворювання на кір. Загалом на Волині зафіксували 10 спалахів хвороби.

Про це повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

З початку року в області рівень захворюваності перевищує середньодержавний - зареєстровано 513 випадків кору. 

«Захворюваність реєструється на території усієї області, окрім Шацького району. За останній тиждень намітилась тенденція до зменшення числа випадків хвороби. Зареєстровано на 30% менше захворілих ніж попереднього тижня, їх кількість  становить 136 осіб проти 193. Проте, щоденно фіксується понад 30 нових хворих кором», – повідомили в установі.

Найбільше хворих зафіксовано в Луцькому районі (30 осіб), у Луцьку (28 осіб), Рожищенському (17 осіб), Горохівському (15 осіб),  Ранівському (9 осіб), Локачинському, Ківерцівському, Маневицькому районах (по 6 випадків), в інших районах –  від 5 до 1.

Загалом епідситуація з кору в  в м. Луцьку стабілізувалась. За останній тиждень кількість захворілих зменшилась вдвічі – 28 випадків проти 63 попереднього тижня.

Нагадаємо: Багато батьків і досі свідомо відмовляються щеплювати своїх дітей. У Луцьку вакцинацію можна зробити і у вихідні дні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМедик розповів, як перевірити якість вакцини

Надрукувати
мітки:
коментарів