Поділитись:

Савчук розповів, як луцький "політех" "прорекламувався" на біткоїнах

Вівторок, 29 січня 2019, 12:00

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук прокоментував біткоїновий переполох, який відбувся в стінах вишу у 2018 році.

Свої підсумки він підвів в інтерв'ю ІА "Конкурент".

Зі слів науковця, скандал, який розкрутився навколо головного "айтішника" ЛНТУ Владислава Токарчука, посприяв набору студентів на "айтішні спеціальності".

"В цій ситуації є моральна сторона. Мій головний «айтішник» займався самодіяльністю, яка кинула тінь на університет. З іншого боку завдяки цій «рекламі», у нас значно покращився набір студентів на «айтішні» спеціальності. Ми потрапили в топ-10 українських «вишів»", – зазначив Савчук.

Окрім цього ректор додав, що він не отримував жодних листів про відкриття чи закриття кримінальних проваджень. Також йому невідомо про застосування будь-яких мір щодо його працівників. Викладача, який ймовірно міг займатися незаконною діяльністю, – звільнили.

"Влад Токарчук був звільнений, але, безумовно, нам його не вистачає. Вважаю, що це все, насамперед, стане уроком для нього", – резюмував посадовець.

(Інтерв'ю з ректором ЛНТУ та депутатом Волиньради Петром Савчуком читайте на сторінках ІА "Конкурент" у вівторок, 29 січня, о 20:00).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетно-біткоїновий переполох у Волиньраді (фоторепортаж)

Надрукувати
мітки:
коментарів