Поділитись:

Відпочинок у Марокко: лайфхак від луцької телеведучої

Вівторок, 29 січня 2019, 13:20
Відпочинок у Марокко: лайфхак від луцької телеведучої

Ведуча ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" Галина Падалко нещодавно відпочивала у Марокко.

Про те, як максимально дешево та комфортно провести час в африканській країні вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі "Facebook".

Віза

Для перебування на території королівства Марокко для громадян України потрібна віза. Для її отримання процедура наступна. Спершу слід записатись на прийом до консула та отримати список документів, які потрібно зібрати. Крім стандартних довідка з місця роботи, про доходи, про несудимість і т.д. потрібна довідка з банку про те, що у вас на рахунку є кошти у сумі 100$ на один день перебування на території Марокко. Далі слідує подача усіх необхідних документів на розгляд у консульство, яке розташоване у Києві, за 3 тижні приходить відповідь про прийнятий запит або відхилений. І в кінці потрібно поїхати у Київ з паспортом для видачі візи. Вартість 20€. Платити треба перед отриманням. 
Ось головні вимоги та терміни для отримання візи. Але буває по-різному. У разі чого - пишіть. Мене вже можна рахувати маленьким експертом по візах у Марокко.

Переліт

Квитки купували за кілька місяців. Перельоти Краків-Маракеш, Маракеш-Стокгольм-Київ нам обійшлись у майже 100 €. Це лоукост Ryanair, у яких не передбачений багаж, але нам цілком вистачило ручної поклажі, докупленої як пріорітет та ще однієї сумки. У Марокко летіли з напівпорожніми валізами, бо назад везли купу краму. Вам рекомендуємо вчинити так само.

Маршрут

Отож, наш маршрут наступний: Маракеш-Ес-Суейра-Касабланка-Шефшауен-Фес-Маракеш(+екскурсія на водоспад Узуд).
Він ідеальний на 12 днів, але, даючи чесні рекомендації, відмовляємо вас від Фесу. Натомість радимо кількаденну екскурсію до пустелі. Ми були б дуже вдячні такій пораді перед вильотом.

Пересувались ми, використовуючи тамтешню мережу автостанцій CTM, яка нас дуже приємно здивувала. Все чисто, якісно та швидко, а автовокзали взагалі схожі на маленькі аеропорти, де у пасажирів забирають багаж і проводять на борт автобусу. 

З Фесу до Маракешу у нас був переліт AirArabia. Комфортно, швидко та доступно по ціні.

Проживання 

Жили переважно в ріадах. Дуже добре звертайте увагу на рейтинг на Booking.com та вичитуйте відгуки. Проблем їх з пошуку у мединах у нас не виникало, все було у гуглі. У будь-якому випадку майте контактний номер особи, яка вас має поселити, щоб вас вийшли зустріли. Звісно, там були чуваки, які пропонували послуги поводирів, але нам це не було потрібно + роблять вони це зовсім не безкоштовно.

Погода

Марокко знаходиться у тропічному кліматичному поясі, що у таку пору характеризується холодними ночами та теплими днями. Вночі температура іноді падала до 0, а вдень ми палились під 25-ти градусною спекою. Різниця могла досягати майже 30-ти градусів. Рятувала моя крутезна фліска від магазину Альпініст . (Загалом, у хлопців є все, щоб зробити ваш відпочинок комфортним та активним.) Для місцевих, звиклих до 40-50 градусної спеки влітку, такі температурні режими - справжнісінький стрес. Ми навіть бачили кілька мароканців у хутряних куртках та шубах! 
Для нас же це найбільш ідеальний час для подорожі та дослідження країни.

Валюта

Там ходять марокканські дірхами, які можна без проблем купити за долари чи євро на кожному кроці за адекватним курсом. Можна знімати з банкоматів, але бувають великі комісії. Про е-банкінг там мало чули. Ще один момент: місцева валюта рахується національним надбанням і її не можна вивозити. Для того, щоб обміняти її на виїзді з країни слід мати чек з обмінника, який потрібно буде пред’явити.

Зв’язок 

Ще у аеропорті можна купити картку на 5 чи 10 гігабайт інтернету за 5 та відповідно 10 євро. Дуже зручно. Там будуть кілька дірхам на рахунку, які можна буде використати для дзвінків, наприклад у ваше наступне помешкання.

Безпека

«Не такий страшний вовк, як його малюють.»- ідеально ілюструє очікування і реальність щодо безпекової ситуації у Марокко.
Строга мусульманська країна виявилась дуже дружньою до закордонного туриста, який для місцевих є основною дійною коровою. 
Упереджених поглядів та нав’язливих домагань ми, як білі слов’янські дівчата не відчували. Можливо тому, що ми і не провокували цього зовнішнім виглядом та поведінкою, а можливо тому, що у нас був надійний супровід в обличчі справжнього чоловіка Дмитра Ігоровича.

Гроші

Скільки ми витратили? 
Це залишиться секретом, бо ми таки добряче «розійшлись», але можемо сказати орієнтовну суму, в яку адекватно вкластись:

  • 100€ переліт;
  • 100€ внутрішні переїзди та перельоти по країні;
  • 130€ проживання;
  • 120€ їжа;
  •  50€ екскурсії та входи у палаци і музеї

Орієнтовно 500€, щоб почувати себе доводі комфортно 12 днів. Звісно, ви можете купити тур в Марокко за 1500€ у якоїсь турфірми, але... самі розумієте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

На березі океану відома телеведуча з Волині сказала йому «Так!»

"Сорі, гайз, не вагітна я", – луцька телеведуча про майбутнє весілля (фото)

Ведуча відомого ток-шоу просить владців не боятися ходити на ефіри

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 жовтня 2023
22 вересня 2023
09 вересня 2023
26 квітня 2023
10 грудня 2022
24 травня 2022
21:30
28 лютого 2022
10 листопада 2021
01 березня 2021
09 вересня 2020
08:30