Поділитись:

"Накрили" контрабанду: волинянин віз сировину для виготовлення наркотиків

Вівторок, 29 січня 2019, 12:48

Працівники управління Служби безпеки України у Рівненській області блокували контрабанду хімічних речовин з однієї з європейських країн.

Досудове слідство встановило, що двоє жителів Волинської та Рівненської областей купували в Європі медичні препарати із вмістом псевдоефедрину, що є вихідним компонентом для виготовлення психотропних препаратів, – інформують на сторінці СБУ у Facebook. 

Правоохоронці затримали волинянина на митному посту «Краковець» Львівської митниці. У багажному відсіку транспортного засобу зловмисника правоохоронці виявили майже три з половиною тисячі псевдоефедриновмісних пігулок. Наразі вилучені заборонені до обігу препарати направлено на експертизу.

Іншого учасника протиправної схеми правоохоронці затримали у Львові в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 311 Кримінального кодексу України обом затриманим повідомлено про підозру. Щодо перевізника обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Довідково: псевдоефедриновмісні пігулки використовують як сировину для виготовлення психотропних речовин, як-от амфетамін, метамфетамін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку затримали юнака, який збував наркотики через закладки (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів