Поділитись:

Припинили вкладати асфальт на сніг тільки після депутатського запиту

Середа, 30 січня 2019, 02:27

Ремонтні роботи на морозі в селі Прилуцьке припинили тільки після колективного запиту депутатів.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

До  депутатів Волинської обласної ради, звернулись жителі та депутати Прилуцької сільської ради щодо проведення дорожніх ремонтних робіт з укладанням асфальтного покриття по вул.Івана Богуна та вул. Лісної в селі Прилуцьке Ківерцівського району.

За інформацією жителів, роботи виконувалися в зимовий період  при температурі  -2 *С. В той же час, нормами дозволено  - не менше +7*С.

"Асфальт вкладався на сніг та лід, що теж є порушенням. Жителі Прилуцького обурені тим, як нераціонально використовуються бюджетні кошти (2500000 грн було виділенно з обласного бюджету на вул. Богуна), і хто має понести відповідальність за неякісні дорожні роботи", – йдеться у колективному депутатському запиті.


Керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», депутати просили розглянути питання та здійснити всі необхідні заходи для вирішення його по суті.


На запит відреагували у Волинській ОДА. У відповіді йдеться, що "балансоутримувачем та замовником ремотних робіт по вищезначених дорогах є Прилуцька сільська рада.
Згідно з інформацією Прилуцької сільської ради, у 2018 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, в листопаді-грудні виконано ремонт дорожнього покриття частини вул. І. Богуна с. Прилуцьке Ківерцівського району.
Відповідно до тендерних процедур дорожні роботи виконувало ПП МВП "Шляхбуд".


Волинською облдержадміністрацією вжила відповідні заходи для недопущення випадків проведення неякісного ремонту доріг:

  • рекомендовано замовнику робіт призупинити ремонтні роботи
  • провести відповідні перевірки якості виконаних робіт та, у разі отримання позитивних висновків
  • продовжити виконання робіт  за сприятливих погодних умов у 2019 році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : Якісно: експеримент із ремонту дороги при морозі на Волині вдався (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів