Поділитись:

Ігор Коцан у Польщі розповів, як розвивати університет

Середа, 30 січня 2019, 09:22

У польському Жешуві відбувся вже ХІІ форум Європа–Україна.

Захід тривав два дні: 25-26 січня. Головна тема, яку порушували учасники, – продовження реформ і модернізації України в ситуації можливих змін у вищих ешелонах влади в Києві після президентських і парламентських виборів 2019 року,  – повідомляє прес-служба Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. 

До Жешува прибуло понад 800 учасників із України, Польщі, інших країн Сходу, Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки. Працювали за кількома напрямами: економіка та розвиток, європейська інтеграція і реформи, міжнародна політика, суспільство та спеціальні події.

Українську делегацію освітян очолив заступник міністра освіти і науки України Роман Греба. До її складу увійшли ректори Ігор Коцан (СНУ імені Лесі Українки), Ігор Цепенда (ПНУ імені Василя Стефаника), Богдан Буяк (ТПНУ імені Володимира Гнатюка) та доцент СНУ Олександр Моцик. Зокрема Роман Греба й Ігор Коцан представили освітянську спільноту України під час дискусійної панелі «Інвестуючи у майбутнє – міжнародна співпраця у галузі вищої освіти». Ігор Коцан у своєму виступі проаналізував поточну освітню ситуацію в Україні та світі, поділився власним баченням розвитку університету в контексті євроінтеграції.

Після доповідей учасники дискутували щодо змін у вищій освіті України та Польщі, кооперацію та спільні виклики та загалом процес інтеграції української освіти у європейський освітній простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректор СНУ назвав 12 правил щастя та успіху на 2019 рік

Надрукувати
мітки:
коментарів