Поділитись:

У Нічогівці священик УПЦ (МП) правитиме службу в хаті

Середа, 30 січня 2019, 12:40

Священик УПЦ (МП) Тарас Берник села Нічогівка Колківського благочиння (Маневицький район) планує проводити богослужіння у місцевій хатині. 

Адже у храмі будуть відправляти богослужіння священики ПЦУ, – повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ (МП).

"Прихильники ПЦУ ігнорували мене як настоятеля релігійної громади, збір підписів почали без мого відома", – запевняє настоятель Свято-Миколаївського храму.

З його слів, під час збору підписів активісти здійснювали психологічний тиск на односельчан, некоректно пояснювали причину збору підписів, вимагали паспортні дані, багато людей не зрозуміли, за що підписувалися. Біля храму настоятеля чекали біля сотні людей. Згодом активісти та інші люди заблокували його, притиснули до автомобіля, що стояв поруч.

"Поліція абсолютно не реагувала на моє прохання про допомогу, вони спокійно спостерігали за тим, що відбувається. Сп’янілі чоловіки шарпали мене за одяг, Галина П. запихала руки в кишені і шукала ключі", – стверджує Тарас Берник.

Згодом священик таки віддав ключі. Наступного дня вранці він служив літургію разом з отцем Андрієм із сусіднього села Красноволя у церковній хаті. За його словами, представники ПЦУ не захотіли проводити служби у храмі почергово. Тому Тарас Берник планує проводити богослужіння у місцевій хаті.

Нагадаємо: Ще 20 січня у селі Нічогівка Маневицького району на парафіяльних зборах ухвалено рішення про перехід церкви до ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжконфесійні конфлікти на Волині: хто, де й куди перейшов

Надрукувати
мітки:
коментарів