Поділитись:

Як перевірити, чи є ви серед виборців: поради лучанам

Середа, 30 січня 2019, 14:00

31 грудня розпочався виборчий процес із чергових президентських виборів. 

Про це інформує прес-служба Луцької міської ради. 

Щоб проголосувати на виборах президента, необхідно бути внесеним до списків виборців та прийти з паспортом на свою виборчу дільницю 31 березня 2019 року з 8:00 год. до 20:00 год. Списки виборців складаються на основі даних Державного реєстру виборців. 

Із попереднім списком виборців можна буде ознайомитися в приміщенні дільничної виборчої комісії з 23 березня. зЗапрошення виборці отримають до 25 березня включно, але тоді спливає і термін звернення із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців та дільничної виборчої комісії щодо уточнення своїх персональних даних або включення.

Зважаючи на стислі терміни внесення змін до уточненого списку виборців, варто перевірити своє внесеня до бази даних Державного реєстру виборців вже зараз. Як це зробити?

Звернутись із паспортом у відділ ведення Державного реєстру виборців, або скористатись інтернет-ресурсом “Кабінет виборця” на сайті Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua). 

Для цього слід зробити відповідний запит. в "Кабінеті виборця". Орієнтовно впродовж однієї доби виборець має отримати відомості щодо своїх даних у Державному реєстрі виборців та місцезнаходження своєї виборчої дільниці. Відповідь надійде на електронну адресу, яка вказана під час реєстрації. Перейти за посиланням до “Кабінету виборців” можна також з банера “Виборець повинен знати” на сайті Луцької міської ради або знайти “Кабінет виборця” у будь-якій пошуковій системі. При реєстрації необхідно правильно зазначати свої персональні дані, аби пошук був коректним.

У разі негативної відповіді виборцю треба звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців з паспортом або ID-картою для внесення персональних даних до Державного реєстру виборців або їх уточнення. 

Перевірити свої дані варто виборцям, які вперше будуть голосувати 31 березня 2019 року (яким 18 років виповнилося впродовж 1996-2001 р.н.), які отримали паспорт у зв’язку із зміною прізвища, які змінювали місце реєстрації, проходили строкову або контрактну службу, повернулися з місць позбавлення волі, знаходилися на консульському обліку або мали проблеми з точністю своїх персональних даних під час останніх виборів, тому що в день голосування внести зміни до списку буде неможливо.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Вибори Президента 2019

Надрукувати
мітки:
коментарів